Autisme

Autisme is een stoornis in de informatievoorziening van de hersenen. Informatie die via de zintuigen binnenkomt(zicht, geur, geluid ect.) wordt bij mensen met autisme anders verwerkt. Zij hebben moeite om de details die zij waarnemen te verwerken tot een samenhangend geheel. Hierdoor hebben mensen met autisme problemen met communiceren, sociale interactie en verbeelding.

Autisme Spectrum Stoornissen

  •  Klassiek autisme
  •  Asperger syndroom
  •  Rett syndroom
  •  PDD-NOS
  •  Des-integratiestoornis van de kinderleeftijd

Kun je met autisme je kwaliteiten inzetten om jezelf te ontwikkelen?

Deze vraag wordt aan mij als autismecoach regelmatig gesteld, mijn antwoord is steevast: “Natuurlijk kan dat”

Het probleem is vaak dat mensen met autisme de eigen kwaliteiten niet (h)erkennen omdat zij te vaak te horen hebben gekregen dat ze het niet goed doen. In gesprekken komen ze vaak direct to the point zijn en worden daardoor bestempeld als het niet aangaan van sociale contacten.  Zij willen er ook graag bij horen en laten zien wat hun kwaliteiten zijn, op het werk en privé.

Bijvoorbeeld het verhaal van Thomas, hij werkt als magazijnmedewerker bij een grote organisatie. Hij heeft met hulp van de jobcoach een werkwijze en systeem ontwikkelt om de voorraad te beheren en overzicht te houden op inkomende en uitgaande producten. Thomas had een goed idee om de producten op een bepaalde manier neer te zetten zodat andere medewerkers alleen maar producten kunnen pakken volgens het First in First out systeem. De werkgever is hier erg blij mee, dit betekent namelijk voor hem dat er minder producten worden weggegooid vanwege de verlopen houdbaarheidsdatum en daardoor minder kosten voor het bedrijf.

Iedereen blij en Thomas heel trots dat de werkgever zijn oplossing heeft toegepast en ook nog kostenbesparend is.

Herken je dit en wil jij ook dat je kwaliteiten worden gezien, neem dan contact op met autismecoach Korry Bos.